De ogen van Klimt

Inspiratie is iets geks, maar ook leuk en zeker boeiend. Ik heb mij laten inspireren door een schilderij van Gustav Klimt. Ik vind zijn werk mooi, maar ook nogal protserig met al dat goud. Ik heb elementen de elementen die mij opvielen (de ogen) en de geometrische vormen op mijn manier nageschilderd zonder dat het een kopie is van zijn schilderij. De kleuren heb ik gekozen op basis van een mood board. De blauwe rivier pakte iets anders uit dan ik gedacht had. Ik had me in de tube vergist, maar het misstaat niet vind ik.

Rechts mijn interpretatie van Gustav Klimt’s beroemde schilderij ‘Portret van Adele Bloch-Bauer I’. Bekijk het originele schilderij van Gustav Klimt hier. Verschillende stukjes van mijn schetsboek schildering heb ik gevectoriseerd en verwerkt tot een mini-patrooncollectie. Van schetsboek tot stof, behang of andere interieur decoraties. Ik ben verliefd op het kleurenpalet in deze collectie en hoe dit allemaal tot stand is gekomen.

Deze patrooncollectie ‘For Your Eyes Only’ is gemaakt tijdens de deelname aan een e-course. Om mijn creativiteit op gang te brengen, volg ik graag online cursussen. Eén van de fijnste is de Kick Art E-beat Course van Marenthe Otten.

Een print van mijn originele conceptstudie is als print in mijn webshop verkrijgbaar. Het heeft de toepasselijke naam ‘Klimt Eyes’. Oorspronkelijk geschilderd met Holbein Acryla Gouache op Strathmore papier (schetsboek).

Geef een reactie