Kleurrijke vierkanten

Om beter te leren schilderen moet je het vaker doen. Ik heb fantastisch nieuwe verf van Japanse merk Holbein. De Acryla Gouache is een verf op basis van acryl, maar dekt beter dan acrylverf doordat Holbein alle materialen produceert zonder hulpmiddelen. Holbein Acryla Gouache beweegt, reageert, mengt en voelt hetzelfde als een traditionele gouache. Holbein Acryla is waterbestendig wanneer het droog is. De verf droogt mat op en verandert niet van kleur zodra de verf droogt. De kleuren zijn echt fantastisch en hebben een hele hoge pigmentatie. Je koopt deze verf in Nederland bij Splendith (en nee, ik heb geen aandelen).

In eerste instantie had ik mijzelf ook hier weer een aantal regels opgelegd, maar daarvan is dat vierkant en alleen het gebruiken van Holbein Acryla Gouache het enige dat gebleven is. De vierkanten zijn geschilderd in een A5 schetsboek ‘Janus’ van het Duitse merk Kunst & Papier. De pagina’s zijn van 150 g/m2 papier die verrassend veel materialen kunnen handelen.

Ook dit project startte als 100 dagen project maar toen mijn schetsboek vol was na ca. 50 dagen ben ik min of meer gestopt. Ik ben nog wel in een ander schetsboek gestart maar dat werd toch anders. Via de hashtag #100gouachesketchbooksquares kun je al mijn vierkantjes op instagram vinden.

Tevens een kleurstudie.

Deze heeft model gestaan voor een kado aan een vriendin. Zij kreeg een dubbelzijdige variant. De voorzijde zoals hierboven in oker en ultramarijn en de achterzijde ultramarijn en diep ultramarijn met drie okergele toetsjes.

Geef een reactie