Over

Hallo! Mijn naam is Petra, en ik, ik ben Stapel op Kunst.

Bij Stapel op Kunst vind je originele kunstwerken en kleurrijke art prints voor elk interieur. Ik, Petra van der Lem (1976), haal inspiratie uit voorwerpen en dingen om mij heen, maar ik word vooral blij van kleuren. Mijn lievelingskleur is dan ook de regenboog ­čśë zwart gebruik ik liever niet, maar ook niet nooit (als je begrijpt wat ik bedoel).

Mijn stijl is als gezegd kleurrijk, grafisch maar ook dromerig en intuïtief. Ik laat mij graag leiden door wat er op het papier of doek gebeurt. Ik pas graag veel kleuren toe als sfeermaker of als statement. Een kleur zegt veel over het karakter van een persoon, de uitstraling van een onderneming, of de sfeer van een interieur. Ik heb oog voor detail en kan genieten van kleine imperfecties en onverwacht mooie vlekken.

Via Stapel op Kunst wil ik anderen inspireren, motiveren en iets leren met betrekking tot kunst, tekenen en schilderen. Want ik ben ervan overtuigt dat iedereen kan tekenen en niets is mislukt, zolang je maar plezier hebt!

Onder de naam Catchy Design houd ik mij als ontwerper bezig met alles wat met vormgeven te maken heeft. Ik heb een studio aan huis. Met ruim 20 jaar ervaring als vormgever, kunstenaar en illustrator, ben ik geïnteresseerd in uitdagingen en nieuwe opdrachtgevers waarmee ik met veel enthousiasme en plezier kan samenwerken.

BIO

2002 – 2008
BA – Kunstgeschiedenis,
Minor Grafiek & grafische technieken
Universiteit Leiden, Leiden

1997 – 2001
Architectonische Vormgeving/Interieurarchitectuur
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag

1992 – 1996
Reproductie tekenaar/DTP-er
Grafisch Lyceum Rotterdam, Rotterdam


Verhaal achter de kunst

Zwaarmoedige Verhalen
In 2019 had ik de eer om een relatiegeschenk in de vorm van een boek geheel te ontwerpen en illustreren. In het boek staan 10 korte verhalen geschreven door L.L. Stegman.
Lees meer
De ogen van Klimt
Inspiratie is iets geks, maar ook leuk en zeker boeiend. Ik heb mij laten inspireren door een schilderij van Gustav Klimt.
Lees meer
Kleurrijke vierkanten
Deze kleurrijke vierkanten zijn een studie om beter te worden in schilderen met de kleurrijke Holbein Acryla Gouache en de kleuren te leren kennen.
Lees meer
One line drawings
Om de drang naar perfectie los te laten is het heerlijk om zonder naar het papier te kijken, portretten te tekenen van (bekende) mensen. De resultaten zijn hilarisch en verrassend.
Lees meer
100 Dagen kleurrijke gezichten
Dit was mijn allereerste en tot op heden ook mijn enige volledig afgeronde 100 dagen project (#the100dayproject) via de hashtag #100DaysofColourfulFaces vind je al mijn tekeningen van dat project op instagram.
Lees meer
1 2